Snösponsor

spårknapp

För att klubbens konstsnösatsning skall bära sig så har vi tagit fasta på hur andra skidföreningar finansierar sin konstsnötillverkning.

Vår målsättning är först och främst att täcka den kostnad det innebär att tillverka snön och bearbeta den under vintern. 2009-2010 var vårt första år och vi räknade då med att kostnaden för att tillverka snön samt att göra de spår klubben har, skulle ligga runt 50-60 000 kr. Tur i oturen så fungerade allt perfekt men natursnön kom samma dag som vi drog igång snökanonerna. Effekten blev kanske inte så stor som vi hade hoppats på men vi blev en erfarenhet rikare. Kostnaden hamnade på ca 35 000 kr och vi fick in "Snösponsorer" i form av säsongskort och dagskort för ca 12 000. Vi hoppas och tror att denna siffra skal bli betydligt bättre.

Kostnaden för tillverkning av den konstsnö som kommer att behövas kan också variera beroende på yttre förhållanden. Det går t ex att tillverka mer snö vid -12 än vid -4. Det bryr sig inte ett dieselaggregat om, (det går åt lika mycket diesel oberoende av antal minusgrader) .

Säsongen 2016-2017 började fantastiskt. Naturlig snö kom redan 3 november och vi kunde göra skidspår redan då. Vi fick en natts kyla med tillverkning av konstsnö som vi lade på hög för att senare kunna köra ut den. I skrivande stund så har vi en snöhög som vi gjorde i feburari 2016 och som vi täckte med flis, som vi skall köra ut i slutet av november 2016 samtidigt som vi använder den snö som tillverkades den 12 nov.

Hur skall vi ta betalt?

Vi kan inte kräva pengar av de som åker skidor i Källbotten.

För alla som vill motionera/träna och tävla i längdskidåkning kan bristen på snö/träningsmöjligheter medföra att säsongen blir väldigt kort. Med en konstsnöanläggning kan vi få en "säkrare" säsong, en längre skidsäsong. För skidåkare tror vi att det finns ett stort värde i att veta att det finns snö att träna på även om det är brist på den naturliga varan.

Vi har valt att använda begreppet "Snösponsor".

Styrelsen har beslutat vad det innebär att vara snösponsor.

Vuxen betalar 300 kr (450 kr inkl medlemsavgift) för att vara snösponsor för en säsong.

Familj betalar  400 kr  för en säsong. (700 kr inkl. medlemsavgift. Har man hemmaboende barn som är över 16 år så ingår dessa. Barn och ungdomar i klubben tom 16 år åker gratis.)

Dagskort kostar 40 kr. Åker man enstaka gånger så löser man ett dagskort .

Alla som betalar säsongskort får en sponsorbricka att fästa på bröstet eller på mössan. De som betalar för ett dagskort får en dagskortsetikett att fästa synligt på ex staven eller skidan.

Var köper man dessa?

I dagsläget kommer man kunna köpa säsongskort på  Intersport, Grand Hotell.

Eller Swisha pengar till Källbottens Swishnummer 123 658 33 55

Dagskort kommer att köpas i Källbotten. Vi kommer inledningsvis att använda kuvert i vilket man lägger en lapp med namnuppgifter och pengar som man sedan lägger i en låst brevlåda. Man får sedan ta en etikett och fästa på stav eller skida.

Uppdaterad: 16 NOV 2016 21:42
Skribent: Magnus Einarsson